המרכז מפתח ומיישם מגוון תהליכי הכשרה עבור גורמים מקצועיים, החיים ופועלים בסביבתם של אנשים עם לקויות ראייה או עיוורון: בני משפחה, עובדי סמך, מנהלי מסגרות קהילתיות, מעסיקים, ארגונים ונותני שירותים.
במרכז ההדרכה, פותחו מגוון רחב של תהליכי הכשרה ייחודים עבור גורמים אשר פועלים בחברה, בקהילה או בסביבתו של האדם – עובדי סמך מקצועיים אשר פועלים מול כל מגוון הגילאים: הגיל הרך, ילדים ונוער, צעירים ואנשים בגיל זקנה, בני משפחה, צוותי ניהול וליווי של מסגרות בקהילה, מעסיקים במגזר העסקי, ארגונים נותני שירות ועוד.
צוות המנחים שלנו כולל אנשי מקצוע ממגוון דיסציפלינות, בעלי ניסיון רב בתהליכי שיקום, ליווי והדרכה, ביניהם עובדים סוציאליים, מורים להדרכה שיקומית, אופטומטריסטים, מורשי נגישות ומנחים מקצועיים, חלקם עם עיוורון ולקויות ראייה.
הדרכות בתחום תהליכי תפקוד ושיקום, המיועדות לאנשי מקצוע פעילים בקהילה או בתהליכי למידת המקצוע, ארגונים, צוותים רב-מקצועיים, מטפלים, אנשי צוות רפואי ופרא-רפואי, אשר מלווים ונותנים שירות לציבור עם עיוורון או לקות ראייה בכל מנעד הגילאים – הגיל הרך, ילדים, גיל עבודה וזקנה.
מטרת ההדרכות הינה לחזק ידע ותפיסות מקצועיות סביב קהלי היעד השונים, על מנת להיטיב את השירות ואת אופן הליווי המקצועי לו זוכה אוכלוסייה האנשים עם עיוורון או לקות ראייה. ההכשרות מתבססות על ידע מקצועי נרחב, אשר גובש במחלקות המקצועיות השונות במגדל אור, במשך שנות פעילותו הרבות. תהליכי ההכשרה המגוונים מפותחים ומתעדכנים כל העת, בהתאמה לצרכים המשתנים של הצוותים המקצועיים מול כל אוכלוסיות היעד.
לסילבוס לחצו כאן
עבור אדם עם עיוורון או לקות ראייה, המערך המשפחתי על כל מרכיביו (הורים, בני משפחה, בני זוג), משמש רשת תמיכה ובסיס לקידום העצמאות התפקודית ותחושת המסוגלות. יחד עם זאת, לעיתים עלול המערך המשפחתי להוות גורם מעכב, בשל מוגנות יתר הנובעת מתהליכי עיבוד-מגבלה מקבילים. התמודדותו של הורה, או בן משפחה אחר, עם מגוון ההיבטים של איבוד ועיבוד מגבלת הראייה ושל תהליך השיקום של בן משפחתו, מחייבים מתן מענה משמעותי ונרחב. במגוון מפגשי ההדרכה והפצת הידע לבני משפחה משולבים תכנים מעולמות תוכן שונים כגון: טכנולוגיה מסיעת, היכרות עם התאמת הסביבה הביתית לצרכי האדם, היכרות עם פלטפורמות תמיכה ותקשורת ועוד.
20% מהאוכלוסייה במדינת ישראל, הינם אנשים בעלי מוגבלויות. ציבור של כ-1,700,000 איש, הצורכים שירותים ככל ציבור אחר ומהווים כוח קנייה משמעותי. תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), תשע"ג- 2013, מחייבות כל בעל עסק להעניק שירות לאדם עם מוגבלות "תוך שמירה על כבודו ופרטיותו, ומתוך יחס אדיב ומכובד, המאפשר קבלת השירות בעצמאות, בבטיחות ובאופן שוויוני". אנו מזמינים אתכם להדרכת נגישות מקצועית וחווייתית, לחיזוק יכולת מתן שירות נגיש ורגיש ללקוחותיכם, באמצעות התנסות בעולמם של אנשים עם מוגבלויות.
לטובת מטרה זו אנו מציעים שתי סדנאות ייחודיות:
ניתן לקיים סדנא זו גם באופן מקוון – לחץ כאן למידע נוסף ולהיכרות עם הסדנא המקוונת
שדות המסומנים ב * הינם חובה
שדות המסומנים ב * הינם חובה